Bel Mail

Derde jaars studenten: Jolien en Valerie

Wij, Jolien en Valerie zijn derde jaars studenten opleiding 'Restauratie & Decoratie'

Wat maakt het bedrijf Schuur Schilderwerken nu zo uniek als erkend leerbedrijf?

Ons antwoord, uit eigen ervaring, is heel eensluidend. Er is een grote betrokkenheid/collegialiteit bij onze ontwikkeling, en als stagiaire zijn wij respectvol behandeld. Zo hebben wij volwaardige opdrachten gekregen met een eigen verantwoordelijkheid in de uitvoering passend binnen de mogelijkheden en doelstellingen van de opleiding. Zoals je van een stagebedrijf mag verwachten.

Materiaalkennis zoals schoonmaakmiddelen/ afbijtmiddelen/schuurmaterialen, restauratiemateriaal e.d. en niet te vergeten de PBM worden eerst uitgelegd en besproken, je wordt uitgedaagd om zelf na te denken. Ook in de uitvoering van werkzaamheden worden verschillende opties/technieken besproken ga maar in de praktijk uitproberen welke het beste resultaat geeft. Welke manier is voor jou handig, met welk materiaal kan je het beste werken, het uitproberen van verschillende technieken.
Naast de "standaard" werkzaamheden, hebben wij ook praktijkopdrachten uitgevoerd die aansloten bij onze opleiding, restauratie en decoratie.

Deze projecten bestonden uit:

  • Olifant

een babyolifant van massief hout, erg beschadigd en houtrot, deze hebben wij gerestaureerd en gedecoreerd naar eigen inzicht.

  • Wand decoratie

een muur in een openbare ruimte gedecoreerd met oude posters, deze posters werden vroeger gebruikt als lesmateriaal voor de schildersopleiding. Doordat we de oude poster op een hele speciale manier hebben verwerkt heeft het een oud en rokerig effect gekregen.

  • Glaspanelen

4 glaspanelen in een stalen frame naar eigen inzicht gedecoreerd.
Deze vier panelen staan voor de 4 seizoen, lente, zomer, herfst en winter van het jaar (4 seizoenenwerk voor schilders) daarin hebben wij het logo van Schuur Schilderwerken verwerkt d.m.v. stukjes glas te snijden, kit- en schilderwerk uit te voeren.