Bel Mail

Info

Het bedrijf Schuur Schilderwerken is op 29 april 1893 opgericht door de heer Hermannus Schuur. De heer Schuur vestigde zich als "verver" in de plaats Emmen, een familiebedrijf waar ook de zoon Jurrie werkzaam was. Jurrie leerde van vader alle kneepjes van het vak en ontwikkelde zich tot een vakbekwaam schilder die op 9 februari 1920 het bedrijf overnam, zich vestigde aan de Weerdingerstraat en het bedrijf Schuur Schilderwerken liet inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Het was verf dat door de aderen van de familie Schuur stroomde, want ook de derde generatie heeft zich laten inspireren door het schildersvak en heeft zich ontwikkeld tot vakbekwaam schilder. Uiteraard had Hermannes (derde generatie) zijn vader Jurrie als leermeester, die het bedrijf Schuur Schilderwerken op 8 november 1978 aan zijn zoon overdeed.

Schuur Schilderwerken, van 1893 tot 1983.

In 1983 werd het bedrijf overgenomen door de heer Martie Gähler. Ook bij Martie, met een dienstbetrekking van 15 jaar, was het schildersvirus toegeslagen. Met een betrokkenheid, gedrevenheid en handelsgeest is het bedrijf Schuur Schilderwerken nu alweer 30 jaar verder. Het bedrijf is nog altijd gevestigd aan de Weerdingerstraat maar heeft haar werkzaamheden, diensten en producten weten uit te breiden, het bedrijf heeft zich ontwikkeld naar de behoefte van de huidige klant. Niet alleen is Schuur Schilderwerken onderscheidend in de schilderswerkzaamheden voor binnen en buiten , maar kunt u ook terecht voor de verwerking van glas op een creatieve manier, wand afwerking en bekleding, restauratie en kleuradvies. Voor elke wens is er wel een oplossing.

Op 1 maart 2014 hebben wij, Renzo en Judith Jong het bedrijf overgenomen. Renzo is schilder in hart en nieren. Schilder sinds 2001 en sinds 2008 in dienst bij Schuur. Renzo is een gedreven vakman, die kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Toen de mogelijkheid tot het voortzetten van Schuur schilderwerken op ons pad kwam, hebben we geen moment getwijfeld en zijn we met veel enthousiaste verder gegaan op de weg die Martie en Anneke ingeslagen zijn met Schuur schilderwerken.

Schuur Schilderwerken is een begrip in Emmen en ver daarbuiten en is actief op de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2000 is het aangesloten bij de landelijke organisatie Planbuilding, een meerjaren onderhoudsysteem met kwaliteitsgarantie binnen de schildersbranche.

Dit alles staat en valt natuurlijk met een gemotiveerd en goed geschoold team. In vaste dienst, betrokken, vakbekwaam, integer en respectvol. Wij waarderen en respecteren onze medewerkers voor hun inzet en bijdrage die zij leveren om de wensen van onze klanten te realiseren. Wij kunnen gerust stellen dat ons (groeiend) klantenbestand zeer tevreden is. Daarnaast zijn wij een erkend leerbedrijf, DE manier om bij te dragen tot het in stand houden van het prachtige beroep "schilder".


Schuur Schilderwerken
Renzo en Judith Jong